Novi Savjet mladih započeo je s radom

 

Konstituiran je Savjet mladih Općine Sunja. Novi članovi su Dominik Krapljan, Ivan Čančar i Matko Dražić ispred Udruge mladih 833. Dok su se Ivana Horžić i Stela Mujčić Kozarić kandidirale kao neformalna skupina mladih.

Savjet se sastoji od pet članova, a njihov mandat traje tri godine. Članovi savjeta su nakon kandidature birani od strane Općinskog vijeća.  Na konstituirajućoj sjednici koja se održala danas izabrani su predsjednik i zamjenik predsjednika. Za predsjednika Savjeta mladih izabran je Dominik Krapljan, a dopredsjednik je Ivan Čančar.

Savjet mladih kao glavni cilj ima promicanje i zagovaranje interesa mladih Općine Sunja. Svojim radom žele pronaći način kako poboljšati kvalitetu života mladih Sunjana. Žele organizirati što više zanimljivog i  poučnog sadržaja za mlade te im na taj način olakšati razne odluke. Također žele organizirati  brojne sadržaje na kojima bi se mladi mogli družiti i kvalitetno provoditi svoje vrijeme.

Savjet mladih želi primati prijedloge mladih Sunjana kako bi im poboljšao kvalitetu života u cijeloj općini. Samim time planira i brojna istraživanja u svrhu otkrivanja što točno činiti kako bi uspjeli. O svim prijedlozima događanja i noviteta koje članovi Savjeta mladih osmisle odlučuje Općinsko vijeće.

 

Autor: Ivana Horžić