Izvanredna sezona za odbojkaški klub ”Sunja”

 

Seniorska ekipa odbojkaškog kluba ”Sunja” u zimskome dijelu natjecanja je oborila sve rekorde. Od osam odigranih utakmica, samo jedna je završila sa porazom. Sa trenutnih sedam pobjeda njihov rezultat je zavidan.

Trenutno se nalaze na trećem mjestu ljestvice 3. Hrvatske odbojkaške lige u kojoj se natječu u skupini Jug. Nastavak natjecanja je u veljači kada će mlađe kadetkinje pokušati ostvariti još pobjeda. Dosad jedina izgubljena utakmica bila je protiv OK ”Velika Gorica 2” koja se nalazi na prvome mjestu u skupini.

 

NATJECANJE U VIŠE SKUPINA

”U klubu već trenira 35 djevojčica. Od 8 do 15 godina i od 15 do 25 godina, podijeljeno u dvije grupe. Treninzi se odvijaju tri do četiri puta tjedno sa stručnim trenerom u sportskoj dvorani Osnovne škole Sunja”, govore iz OK ”Sunja”.

Osim seniorki OK ”Sunja”, pobjede ostvaruju i djevojčice svih uzrasta. Natječu se u više skupina: mini odbojka, mala odbojka i mlađe kadetkinje. Odbojkaški klub već 15 godina ima isti cilj, a to je promicanje odbojke kao sporta na području Općine Sunja. Smatraju da je odbojka odličan izbor za sve djevojčice na ovom području jer nema dovoljno sadržaja za mlade. Samim time sve djevojčice koje zanima odbojka svoje slobodno vrijeme mogu provesti kvalitetno trenirajući.

Fotografija: OK ”Sunja”

NADAJU SE PODRŠCI SUNJANA I SPONZORA

”Trenutno se financiramo iz proračuna Općine Sunja, SMŽ, članarina i donacija građana, ali sve je to vrlo skromno. Jedini smo ženski klub u Sunji i na žalost nemamo sponzora. Također zahvalni smo i Osnovnoj Školi Sunja na dodjeli termina za treniranje kao i za odigravanje domaćih utakmica”, ističu.

Nadaju se kako će uskoro uspjeti naći sponzore kako bi se natjecanja nastavila u dosadašnjem tonu sa brojnim pobjedama. Vjeruju kako bi tada OK ”Sunja” bio još kvalitetniji jer ne bi imali problema s pronalaskom novca za natjecanja, dresove i brojne druge troškove.

Sve djevojčice i djevojke koje su zainteresirane za odbojku su uvijek dobrodošle. Nadaju se kako će više Sunjana ubuduće dolaziti na natjecanja, pogotovo domaćim natjecanjima koja se odvijaju u dvorani Osnovne Škole Sunja.

Za sve dodatne informacije o odbojkaškom klubu ”Sunja” uvijek su dostupni predsjednik Josip Kristić i tajnica kluba Sandra Gorša.

 

Autor: Ivana Horžić