Izvanredna sjednica Općinskog vijeća

 

Izvanredna sjednica Općinskog vijeća održana je 9. siječnja. Donesen je Zaključak o usvajanju komunikacijske strategije Urbanog područja Sisak. Sjednica je sazvana po hitnom postupku zbog ponavljanja glasovanja o usvajanju komunikacijske strategije.

 

3.3 MILIJUNA EURA ZA PROJEKTE U OPĆINI SUNJA

Općina Sunja je uz Grad Sisak i Općinu Martinska Ves dio Urbanog područja Sisak. Silvija Mužek, pročelnica za proračun i financije Grada Siska, predstavila je važnost pripadanja urbanom području.

Objasnila je da je ova odluka samo jedan u nizu od koraka Strategije razvoja Urbanog područja Sisak. Kroz fondove ove strategije će biti osigurano 22 milijuna eura. Od čega će 3.3 milijuna eura biti stavljeno na raspolaganje za projekte na području Općine Sunja. Tako će do 2027. godine Općina Sunja moći povlačiti sredstva za projekte vezane uz obrazovanje, sport, kulturu, zelenu tranziciju te brojne druge.

Photo: Vijećnici Općine Sunja
Photo: Vijećnici Općine Sunja

AKTUALNI SAT

Nakon što je usvojena komunikacijska strategija započeo je aktualni sat na kojemu je predstavljen i program rada Savjeta mladih.

Tijekom aktualnog sata vijećnici postavljaju pitanja općinskom načelniku Grgi Dragičeviću. Vijećnici su postavljali pitanja o stanju u komunalnom poduzeću, izgradnji hidroelektrane, dovršetku igrališta Željezničar i autobusnim linijama za Sunju. Jedna od najdužih rasprava je bila o davanju pašnjaka Glavanac u najam. Tu se radi o problemima s nezbrinutom stokom koja stvara štete na usjevima.

 

Autor: Dominik Krapljan