Nove promjene u knjižnici i čitaonici Sunja

Nakon isteka mandata Jasmini Lađević slobodno je radno mjesto ravnatelja Narodne knjižnice i čitaonice Sunja. Općina Sunja, kao osnivač knjižnice, raspisati će javni natječaj za izbor novog ravnatelja.

Budući ravnatelj knjižnice morati će ispunjavati određene uvjete. Jedan od uvjeta je završeni diplomski studij. Također mora imati položeni knjižničarski ispit. Od kandidata se očekuje iskustvo rada u knjižnici od minimalno pet godina.

U slučaju da se i nakon ponavljanja natječaja ne pronađe osoba koja ispunjava uvjete, mogući je odabir ravnatelja bez položenog knjižničarskog ispita. Imenovanom ravnatelju tada se postavlja uvjet da u roku od tri godine stekne potrebne kvalifikacije.

 

V.D. RAVNATELJ BIT ĆE SLAVICA LONAČAREVIĆ

Ravnatelja knjižnice imenuje Općinsko vijeće na mandat od četiri godine s mogućnosti ponovnog izbora. Dok izbor novog ravnatelja ne bude završen, tu dužnost će obavljati v.d. ravnatelj.

”Na sastanku prije vijeća raspravljalo se tko će biti v.d. ravnatelj i većina se dogovorila da to bude pročelnica Ksenija”, govori Ivica Horžić, predsjednik Općinskog vijeća.

Ivica dodaje kako se ta odluka ipak mijenja na sjednici. Općinsko vijeće je na prijedlog načelnika, Grge Dragičevića, za v.d. ravnatelja izabralo Slavicu Lončarević s obrazloženjem da je rad knjižnice dio njenog resora. Ona dužnost može obavljati najduže godinu dana, a za obnašanje neće primati dodatne novčane naknade.

Fotografija: Narodna knjižnica i čitaonica Sunja

 

JASMINA LAĐEVIĆ OSTAJE RADITI U KNJIŽNICI

Predsjednik vijeća, Ivica Horžić, ističe da je Jasmina Lađević prihvatila ostati raditi kao knjižničarka.

Načelnik Općine također je potvrdio kako je Jasmini plaćeno doškolovanje prije nego su se donesle promjene. Ono bi joj omogućilo da može ostati na funkciji ravnateljice. Predsjednik vijeća dodaje da ukoliko ga Jasmina završi ona može biti ravnateljica. U suprotnome će ostati na mjestu knjižničarke koje je i prihvatila.

Javni natječaj bit će raspisan u najkraćem mogućem roku, a potom objavljen u Narodnim novinama, na službenim stranicama i oglasnoj ploči Općine Sunja, te stranicama HZZ-a.

 

Autor:Dominik Krapljan