Početak nove sezone za Odbojkaški klub Sunja

 

Odbojkaški klub Sunja s ponosom najavljuje početak natjecateljske sezone 2024./2025. u 2. Hrvatskoj odbojkaškoj ligi Sjever – Skupina Sjever. Ove sezone Sunjanke prvi put u povijesti kluba sudjeluju u ovoj ligi natjecanja, što predstavlja velik uspjeh i prekretnicu za klub.

1.kolo – Sunjanke gostuju kod OK Daruvar

Prva službena utakmica odigrat će se tijekom vikenda 12. i 13. listopada kada Sunjanke idu u goste ekipi OK Daruvar. Očekuje se izazovan susret, s obzirom na iskustvo domaćina, no Sunjske igračice su motivirane i spremne dati sve od sebe kako bi ostvarile dobar rezultat na svom povijesnom debiju.

Spremne za nove izazove

Ulazak u 2. ligu je kruna predanog rada i zalaganja igračica te cijelog kluba kroz protekle godine. Sunjanke su dobile priliku pokazati se i natjecati protiv iskusnijih protivnica koje već imaju dugogodišnje iskustvo igranja na ovoj razini. U ligi će se natjecati klubovi poput OK Pakrac, OK Sisak, ŽOK Bjelovar, OK Daruvar, HOK Gorica, OK Medveščak 2 i OK Velika Gorica 2, što garantira uzbudljive i zahtjevne utakmice.

Nova uloga trenerice

Trenerica Sandra Gorša u sezonu ulazi s promijenjenom ulogom. Položila je ispit za trenera 1. razine u organizaciji Kineziološkog instituta u Zagrebu. Veseli se novim izazovima, ali također naglašava da je uvijek spremna uskočiti i zaigrati, ako ekipi zatreba dodatna snaga na terenu.

”U novu sezonu 2024/2025. seniorska ekipa OK Sunja kreće s većim brojem članica što će uvelike olakšati pripremu treninga i utakmica jer sve članice su u radnom odnosu, studentice ili učenice. Izazov će biti organizacija treninga da svima odgovara. Na svu sreću oko termina i dvorane se ne moramo brinuti jer OŠ Sunja i ravnatelj Ilija Potkonjak imaju razumijevanja za odbojku, ali i bavljenje sportom općenito. S treninzima smo krenuli sredinom 8.mjeseca s time da smo ljeto iskoristili  za treninge na terenu odbojke na pijesku. Prema motiviranosti članica vjerujem da nam želje i volje ne nedostaje, nadam se sličnom rezultatu i na kraju ove sezone, s time da smijemo izgubiti koji set. Konkurencija je opasnija i nova što nam daje još veću motiviranost da pokažemo kako naše malo mjesto i klub ima kvalitetne sportašice,”, ističe Sandra.

Izvor fotografije: OK Sunja

Autorica: Ana-Marija Puškarić

Urednica: Ivana Horžić