Sudska nagodba o odmaralištu u Zaostrogu

Za mnoge Sunjane jedna od lijepih uspomena iz djetinjstva zasigurno je ljetovanje u Zaostrogu. Nakon obnove odmarališta mlađe generacije Sunjana su nastavile ljetovati u Odmaralištu Zaostrog.

Smještaj u odmaralištu za određeni broj Sunjske djece je besplatan. Upravo zato, odlazak u Zaostrog na more posebna je prilika za djecu koja si ne bi mogla priuštiti ljetovanje.

 

OPĆINA SUNJA VLASNIK JE 15% ODMARALIŠTA

Odmaralište u Zaostrogu je u zajedničkom vlasništvu Grada Siska, Općine Sunja i Martinska Ves. Također je pod upravom ŠRC Ugostiteljstva . Nakon izvršene obnove odmarališta Grad Sisak podnio je tužbu protiv Općine Sunja za nadoknadu sredstava uloženih u njega.

Tužba je podnesena 2012. godine, te se od Općine Sunja potražuje oko 200 tisuća eura naknade gradu Sisku. Gradonačelnica grada Siska, Kristina Ikić Baniček, predložila je sudsku nagodbu, a o prihvaćanju nagodbe odlučuje Općinsko vijeće. Prijedlog Grada Siska je da se Općina Sunja odrekne 7% vlasništva odmarališta u korist Siska.

Ivica Horžić, predsjednik Općinskog vijeća, ističe kako se vijeće odlučilo na prihvaćanje nagodbe s ciljem okončanja sudskog spora. Vijeće predlaže odricanje od 4% udjela umjesto sedam. Podsjetimo, Općina Sunja već je jednom odbila sudsku nagodbu.

 

Autor: Dominik Krapljan