”Sunja u očima mladih” – izbor za najbolju fotografiju Sunje

 

Savjet mladih općine Sunja i ove godine organizira izbor za najbolju fotografiju Sunje pod nazivom ”Sunja u očima mladih”.

Crkva svete Marije Magdalene u Sunji izgrađena je 1824. godine, te slavi 200 godina otkako je završena njena izgradnja. Zbog toga će ovogodišnja tema natječaja biti upravo ona.

Potrebno je napraviti fotografiju Sunjske crkve i na taj način njenu ljepotu prenijeti na sve Sunjane. Svaka osoba može napraviti i prijaviti se na natječaj sa 1 ili 2 fotografije napravljene mobitelom ili fotoaparatom (dronovi nisu dozvoljeni).

Crkva će biti otvorena u petak, 5. srpnja, ujutro i ostati će otvorena kroz dan. Taj dan svi mogu doći fotografirati i njenu unutrašnjost. Također ju možete fotografirati i nakon nedijeljene svete Mise.

Na natječaj se mogu prijaviti sve osobe mlađe od 29 godina. Natječaj traje do 9. srpnja 2024. godine. Fotografije je potrebno poslati na mail: novi.sunjski.list@gmail.com do prethodno navedenog datuma.

Glasanje za najbolju fotografiju će biti od 10.  do 12. srpnja u podne na Facebook stranici Novog Sunjskog lista. Sve fotografije će biti objavljene u jednome albumu (bez navođenja autora). Fotografija koja prikupi najviše oznaka ”sviđa mi se” pobjeđuje na natjecanju. Nakon završetka glasanja album s fotografijama će biti skriven do proglašenja pobjednika.

Proglašenje pobjednika će biti u sklopu 28. Državne konjogojske izložbe, u nedjelju 14. srpnja. Za prva tri mjesta su organizirane i nagradePrvo mjesto osvaja polaroid fotoaparat, a drugo i treće mjesto će također dobiti prigodne nagrade.

Sve fotografije će biti izvješene u nedjelju na sajmu gdje će ih svi posjetitelji moći pogledati. Također će autori ostati anonimni.

Sretno svima!